ΛΑΣΕ Η ΚΕΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Η ΚΟΠΑΝΕΛΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Το λασέ είναι μια τεχνική κατά την οποία με το βελονάκι πλέκουμε την λασέτα .Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια λασέτας ,πιο λεπτά, πιο φαρδιά,ανάλογα με το σχέδιο που έχουμε και τα γούστα μας .Συνήθως χρησιμοποιούμε ΝΟ 30 η ΝΟ 40 κλωστή είτε της Πεταλούδας είτε της DMC και το ανάλογο για το χέρι μας βελονάκι.Πλέκουμε έτσι μέτρα αρκετά  για  το σχέδιο μας.

Το σχέδιο μας το τυπώνουμε είτε πάνω σε κάμποτο είτε πάνω σε ρυζόχαρτο που και στις δύο πλευρές του βάζουμε το διάφανο αυτοκόλλητο που ντύναμε τα βιβλία μας σαν παιδιά.Πάνω στις γραμμές του σχεδίου τρυπώνουμε πολύ κοντά τη λασέτα μας . Κόβοντας η στρίβοντας  την όπου χρειάζεται .ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ξεκινάμε την λασέτα μας στο σχέδιο από το τέλος της για να μπορούμε όπου χρειαστεί να κόψουμε και να την ξηλώσουμε.

Κεντάμε με βελόνα κεντήματος και κλωστή λεπτότερη πό αυτή που κάναμε την λασέτα.Αν την πλέξαμε με 30άρι θα κεντήσουμε με 40άρι κλπ.Μπορούμε να βάλουμε και τελείως άλλο χρώμα .Οι βελονιές άπειρες και πανέμορφες.

Όταν τελειώσουμε ξετρυπώνουμε και έτοιμο το έργο μαςIMGP3303

Στα ελληνικά κυκλοφορεί το καταπληκτικό βιβλίο για το Λασέ της κ.Ξανθούλας Φράγκου

Η τσάντα της φωτογραφίας είναι ομαδική δουλειά του τμήματος κεντήματος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας  .  Η συμμετοχή μας  στο διαγωνισμό του ΟIDFA  στην Ολλανδία  το 2008

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s