ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ

Μετά από τόσα χρόνια επαφής με το αντικείμενο έχω καταλήξει να πιστεύω πως κάποια πράγματα ισχύουν για κάθε δημιουργία που κάνουμε .Όταν ξεκινάμε να μαθαίνουμε κάποια  νέα τεχνική  καλό είναι να κάνουμε  κάποιο μικρό δείγμα για αρχή σε ένα πρόχειρο πανάκι.Αφού κατανοήσουμε τις βασικές αρχές της τεχνικής να ξεκινήσουμε με ένα μικρό π.χ.  πετσετάκι ,τώρα μπορούμε να το βάλουμε και σαν διακόσμηση  σε μια πάνινη τσάντα .Εκεί πάνω θα κάνουμε όλα τα πιθανά και απίθανα λάθη .Λόγω του μικρού μεγέθους του θα τελειώσει  γρήγορα και έτσι θα νιώσουμε αρκετή ικανοποίηση και εν μέρει και σιγουριά .Μετά μπορούμε να προχωρήσουμε σε  πιο μεγάλα κομμάτια με σταθερή ποιότητα δουλειάς .Συμβαίνει πολλές φορές το τελευταίο κομμάτι της δουλειάς να διαφέρει από το πρώτο όσο η μέρα με την νύχτα ,όταν δεν έχει προηγηθεί το μικρό κομμάτι

Η δεύτερη συμβουλή είναι πιο δύσκολη να την ακολουθήσει κάποιος .Συνηθίζω να λέω πως το χέρι μας έχει μνήμη όταν κάνουμε συνέχεια κάποιες κινήσεις .Έτσι είναι προτιμότερο να κάνουμε όλα τα φυλλαράκια π.χ. που υπάρχουν στο σχέδιο μας ,μετά όλα τα λουλούδια,μετά όλες τις ρίζες κ.τ.λ.Το μειονέκτημα αυτού του τρόπου είναι ότι αργούμε να δούμε τελειωμένο κάτι έτσι.Ποιοτικά έχουμε πολύ καλύτερη δουλειά , υπάρχουν βέβαια  διαφορετικά είδη βελονιών

Για του λόγου το αληθές το πετσετάκι που ακολουθεί ,μικρό τμήμα από κάποιο  σχέδιο σεντονιού .Το σκεφτόμουν σε  τραπεζομάντηλο η κουρτίνα .Κάνοντας το αποφάσισα πως αν το είχα κάνει σε μεγάλο κομμάτι δεν θα τελείωνε ποτέ με την δουλειά που είχε . Γλίτωσα χρόνο , χρήματα και λιγότερα μισοτελειωμένα έργαfilt1filt2 

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s