ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΕΝΩΜΑ

Η ένωση έχει μερικές λεπτομέρειες που μας βοηθούν σε τέλεια αποτελέσματα .Βασικός κανόνας είναι να είναι και τα δύο υλικά στην ίδια κατάσταση .Είτε λοιπόν θα είναι πλυμένα είτε άπλυτα και τα δύο .Αν είναι παλιά κομμάτια και δεν ξέρουμε τα βουτάμε και τα δυο στο νερό .

Τα πλεκτά με το βελονάκι κυρίως έχουν μεγάλη ελαστικότητα ,τα παρομοιάζω συνήθως με το ζυμάρι ,όπου μπορούμε με την ίδια ποσότητα ζύμης να βγάλουμε πιο κοντό ή πιο μεγάλο κομμάτι .Έτσι λοιπόν τα μετράω προσεκτικά . envmaΑν είναι γωνίες  ποτέ  σχεδόν οι κάθετες πλευρές δεν είναι όμοιες ακόμα και αν έχουμε κάνει  τα ίδια κουτάκια .Οι ατραντέδες όμοια δεν έχουν το ίδιο πλάτος από την αρχή μέχρι το τέλος τους .Βρίσκουμε έτσι μια μέση λύση ,κάπου τεντώνουμε  λίγο και σε κάποια σημεία πίνουμε μαζεύουμε δηλαδή .Στις γωνίες φροντίζουμε οι κάθετες πλευρές να είναι αλφάδι και κάνουμε αλχημείες  στα σκαλάκια του πλεκτού που δεν φαίνονται εύκολα

Το πολύ καλό τρύπωμα το είπαμε και πριν απαραίτητο σε κάθε ένωση .Μπορούμε να ενώσουμε τα πλεκτά  και στο χέρι με φεστόνι  ακολουθώντας τους ίδιους κανόνες ή  με βελονιά κασπουάν  πάλι στο χέρι .

Σε πλεκτά με πολύ μικρά σκαλάκια ή περίεργα τελειώματα είναι προτιμότερο να τα ενώσουμε με τελάρο στην ποδοκίνητη μηχανή  για καλύτερο αποτέλεσμα .Είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε την ένωση γιατί αν αποφασίσουμε ότι δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα ξηλώνεται πάρα πολύ δύσκολα .Ενδεικτικά  λέω πως για γωνία που χρειάστηκε μία ώρα να ενωθεί θέλει 5 ώρες να ξηλωθεί και εννοείται ότι θα είναι σε κατάσταση που θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί και όχι να πεταχθεί .

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s