ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Φύλλο το επόμενο σχέδιο μιας και όλα τα δέντρα βγάζουν τα καινούργια τους φύλλα .Ο καιρός μια κρύο μια ζέστη μα τα δέντρα στα πεζοδρόμια της πόλης πράσινα .Όπου δε υπάρχουν νεραντζιές και λεμονιές το άρωμα των μικροσκοπικών λουλουδιών κάτι το υπέροχο .

Φύλλο λοιπόν φτιαγμένο με κηρό-κλωστή και στοιχείο μια πασχαλίτσα .Κόβω έξι κλωστές μήκους 1,70 εκ .Πάνω στη μια κρεμώ τις υπόλοιπες με θηλιά και πλαϊνά.Αφήνω 20 εκ και αρχίζω να κρεμώ τις κλωστές .

1

2

Παίρνω την πρώτη αριστερή κλωστή και την βάζω πάνω από όλες τις άλλες .Την κάνω δηλαδή  οδηγό και  πλέκω πάνω της όλες τις κλωστές με οριζόντια πλέξη .Σταθερό το χέρι που κρατάει τον οδηγό κινείται το άλλο .

3

092

 

Παίρνω την πρώτη αριστερή κλωστή και πλέκω με οριζόντια όλες τις άλλες

094

Βάζω καρφίτσα στο τέλος της σειράς μου και επιστρέφω με την ίδια κλωστή για οδηγό .Η φορά της κίνησης μου από δεξιά προς τα αριστερά

096

 

 

Αφήνω τον οδηγό ελεύθερο και παίρνω την πρώτη αριστερή κλωστή για οδηγό . Η κίνηση μου με φορά από αριστερά προς δεξιά .Κάνω και δεύτερη σειρά με οδηγό την πρώτη αριστερή κλωστή .

098

099

Βάζω καρφίτσα και γυρίζω πίσω με την ίδια κλωστή για οδηγό και φορά από τα δεξιά προς αριστερά .

105

Αφήνω τον τωρινό μου οδηγό και επαναλαμβάνω τις ίδιες κινήσεις .Εδώ μόνο κάνω τρεις σειρές οριζόντιας πλέξης και μετά γυρίζω πίσω .

107

109

111

113

115

Αφήνω τον οδηγό τον τελευταίο ελεύθερο και κάνω πέντε σειρές οριζόντιας πλέξης .Οδηγός μου η πρώτη αριστερή κλωστή κάθε φορά .

117

119

127

Με τον τελευταίο οδηγό γυρίζω και πλέκω οριζόντια πλέξη με φορά από δεξιά προς τα αριστερά .Πλέκω πέντε σειρές με οδηγό την πρώτη δεξιά κλωστή σε κάθε σειρά .

134

Αφού πλέξω όλες τις κλωστές με τον ίδιο οδηγό πλέκω και την απέναντι ελεύθερη κλωστή και ενώνω σιγά σιγά το φύλλο μου .Γυρίζω με την ίδια κλωστή για οδηγό και φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά .

140

Γυρίζω  ξανά με την ίδια κλωστή για οδηγό και κάνω οριζόντια πλέξη

142

Με την πρώτη δεξιά κλωστή οδηγό άλλη μια σειρά οριζόντιας πλέξης.

145

Άλλη μια σειρά με οδηγό την πρώτη δεξιά κλωστή .Στην απέναντι κλωστή περνώ την πασχαλίτσα και μετά την πλέκω στον οδηγό .

148

Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να πλέξω και τις άλλες κλωστές που είχα αφήσει .

150

152

157

158

Μαζεύω και κλείνω το φύλλο μου.Αφήνω μόνο  δυο  κλωστές ελεύθερες , κόβω καίω και κολλάω τις κλωστές από πίσω .Με τις κλωστές που άφησα πλέκω μια μικρή θηλιά ,αν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω σαν μενταγιόν .

168

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καρφίτσα αφού περάσω από πίσω το αντίστοιχο κούμπωμα.

fyllo

 

6 responses to “ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

  1. Ομορφο κ πρωτοτυπο το κολιε με το φυλλο, μπραβο! Την κηρο-κλωστη που μπορω να την βρω ?Κουβαρι ειναι?Ευχαριστω.

    • Μπορείς να βρεις την κηρό-κλωστή σε κουβάρι 80 μ ,100 μ ,Πουλούν και 500 μ και σε 6 μ .Ανάλογα τι θέλεις Όλα τα μαγαζιά στο Μοναστηράκι έχουν .Για να μην πάρεις λάθος κλωστή αυτή όταν καίγεται λιώνει

    • Έχουν και τα μαγαζιά που πουλούν νήματα και κλωστές λόγω της ζήτησης που υπάρχει Υπάρχουν στην Αθήνα τουλάχιστον,και σε μαγαζιά που πουλούν κλωστές για το ράψιμο παπουτσιών, σε καρούλια είναι το σωστό όχι σε κουβάρια .Από που είσαι ;

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s