ΚΑΘΕΤΗ ΠΛΕΞΗ Η ΠΛΕΞΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΕΛΟΥΣ

Στην κομποδετική στα ελληνικά ή μακραμέ όπως είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο αυτή ή τεχνική έχουμε μια δυσκολία όσον αφορά την ονομασία σχεδίων .Όσα σχέδια είναι γεωμετρικά ,κύκλοι,σπείρες, ρόμβοι έχουν το όνομα από το σχήμα .Άλλα σχέδια πάλι έχουν σχήματα γνωστών πραγμάτων ,μάτια,φύλλα,λουλούδια ,κοχύλια κ.λ.π.Άλλα πάλι τα βαφτίζουμε στις ομάδες που κάνουμε μακραμέ και έτσι αποκτούν όνομα .Κάπως έτσι έγινε και με το παρακάτω σχέδιο .Μια νεαρή κοπελίτσα βλέποντας το είπε πως τέτοια έφτιαχνε η γιαγιά της για το πάτωμα .Τις γνωστές σε όλους μας κουρελούδες .Το αστείο είναι πως και στο μακραμέ για αυτό το σχέδιο χρησιμοποιούμε ότι κλωστή μας έχει απομείνει από τις άλλες μας δουλειές .Πραγματική ανακύκλωση

.054

Κάθετη πλέξη ή πλέξη της κουρελούς ένα από τα τρία είδη πλέξης του μακραμέ . Είναι αρκετά χρονοβόρα σαν πλέξη .συνδυάζεται  πολλές φορές με την οριζόντια.

kaueth

 

Ο τρόπος που γίνεται φαίνεται στην εικόνα .Η κλωστή μας περνά από κάτω και τυλίγεται δυο φορές στην σταθερή μας κλωστή,παίρνουμε την επόμενη κλωστή πάλι από κάτω η αρχική μας και τυλίγω δυο φορές ,συνεχίζω μέχρι το τέλος των κλωστών μου .Βάζω από κάτω και δουλεύω όμοια προς την άλλη κατεύθυνση .

Στην κάθετη πλέξη όποιο μήκος και να έχει η κλωστή μου δεν είναι πρόβλημα .Όπου τελειώσει την βάζω από την κάτω πλευρά της κατασκευής μου και προσθέτω όμοια νέα κλωστή .

056

058

060

Εκείνο που πρέπει να προσέχουμε είναι οι κλωστές που πλέκουν την κάθετη πλέξη είναι να έχουν το ίδιο πάχος.Μπορούμε να αναμίξουμε διαφορετικά είδη κλωστών ίδιου πάχους όμως .Για δε τη θάλασσα μια μικρή ψάθα κρεμασμένη στο λαιμό μας 053.

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s