ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΣΑΝΤΑ

Μια μικρή τσάντα φτιαγμένη με την τεχνική του μακραμέ . Η κατασκευή μιας τσάντας ακολουθεί ορισμένους σταθερούς κανόνες ,άσχετα με το μέγεθος της .Σχηματίζουμε πάντα με το πλέξιμο μας ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι .Αν θέλουμε φάκελο διπλώνουμε αντίστοιχα ,αν θέλουμε σακούλα πάλι κάνουμε το ίδιο .

Όλα τα σχέδια που γνωρίζουμε στα βραχιολάκια  μπορούν να γίνουν και τσάντες .Υπολογίζουμε πόσα μοτίβα μας χρειάζονται για την στενή μεριά του παραλληλόγραμμου και κόβουμε τις κλωστές που απαιτούνται .Το ζητούμενο είναι το μήκος των κλωστών αυτών .Ο κανόνας είναι 10 φορές το μήκος που θέλουμε να έχουμε .Μπορούμε πριν ξεκινήσουμε ένα τόσο μεγάλο και χρονοβόρο έργο να κάνουμε ένα μικρό δείγμα.Κόβω κλωστές μήκους 50 εκ και βλέπω πόσο σχέδιο βγαίνει .Με απλή μέθοδο των τριών αφού τα 50 εκ μου δίνουν χ μήκος το ψ μήκος που θέλω είναι τόσο .

Έχω λοιπόν μεγάλου μήκους κλωστές και πρέπει κάπου να τις τυλίξω για να μπορώ να δουλέψω .Ο ώμος ζορίζετε  με μεγάλο μήκος και οι κλωστές μπερδεύονται .Μια εύκολη κατασκευή είναι η ακόλουθη .Γίνεται με χαρτόνι Sandwivh από το βιβλιοπωλεία .Το ύψος του 6 εκ

.003

Το τσαντάκι που θα περιγράψω έγινε με πολύ-εστερική κλωστή .Το τελικό μήκος του 25 εκ ,άρα κλωστές 2,5 μ .Αυτό το σχέδιο όσο το δουλεύεις στενεύει ,για αυτό το λόγο βάζω αρχικά παραπάνω κλωστές από τα 18 εκ που θέλω γύρω στα 20 εκ .Μόνο για αυτό το σχέδιο

Πάνω σε μια κλωστή μήκους 70 εκ κρεμώ με θηλιά και πλαϊνά τόσες κλωστές όσες να μου δώσουν 20  εκ πλέξης .

1α

Πλέκω οριζόντια μια δεύτερη και μια τρίτη σειρά με οδηγό την αρχική μου κλωστή .

1γ

1δ

Το σχέδιο εδώ είναι ίδιο με το σχέδιο που έχει περιγραφεί στο αντρικό βραχιόλι .Κάθε μονή κλωστή γίνεται οδηγός για την αντίστοιχη ζυγή κλωστή και κάνω οριζόντια πλέξη .Ξεκινώ με φορά όπως γράφω και διαβάζω .

1ε

Η επόμενη σειρά ξεκινά αφήνοντας στην άκρη μια κλωστή από δεξιά και μια από αριστερά .Οδηγός μου η πρώτη από δεξιά κλωστή .Τυλίγεται πάνω της η δεύτερη από δεξιά κλωστή με οριζόντια πλέξη .Η φορά της δουλειάς εδώ ανάποδα από όπως γράφω και διαβάζω.

1ζ

1θ

Πλέκω το παραλληλόγραμμο που επιθυμώ ακολουθώντας το ίδιο για κάθε μονή ή ζυγή σειρά που κάνω .Επειδή είναι πολύ εύκολο να μπερδευτώ ,όταν σταματώ την δουλειά μου αφήνω τις κλωστές όλες κάτω αν πρέπει να κάνω μονή σειρά .Αντίστοιχα καρφιτσώνω τις ακριανές αν πρέπει να κάνω τη ζυγή σειρά .Είναι αρκετά δύσκολο να δω σε ποιά σειρά έχω μείνει διαφορετικά .

Βάζω άλλη μια κλωστή και πλέκω τρις σειρές οριζόντιες όταν φτάσω τα 25 εκ που επιθυμώ .Κόβω καίω και κολλάω από την ανάποδη τις κλωστές μου.

Για λουράκι στην τσάντα μου επέλεξα να κάνω πάλι μακραμέ και να παίξω με δυο σχέδια το αρχικό και κάποιο που φεύγει γρηγορότερα . Το μήκος που θέλω να κάνω 90 εκ .Έτσι κόβω 5 κλωστές μήκους 9 μ η κάθε μία .Στο κέντρο της μιας κρεμώ με θηλιά και πλαϊνά τις άλλες που τις έχω τυλίξει στα χαρτονάκια

002

004

Κάνω 10 εκ το ίδιο σχέδιο με την τσάντα και ξεκινώ το επόμενο που είναι το ζικ -ζακ .Γίνεται με οδηγό την αριστερή κλωστή που πηγαίνω- έρχεται .Οριζόντια πλέξη .

008

009

012

Όταν κάνω 10 εκ κρατώ στην ευθεία τον οδηγό ,κάνω οριζόντια πλέξη .Συνεχίζω με το προηγούμενο σχέδιο .

014

015

Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο εναλλάσσοντας μια το ένα και μια το άλλο σχέδιο μέχρι να κάνω 90 εκ .Κλείνω με οριζόντια πλέξη .Κόβω καίω και κολλάω τις κλωστές μου .

Βάζω τα κομμάτια μου να ακουμπά καλή με καλή πλευρά και ψιλοράβω με ίδιο χρώμα κλωστής .

023

026

028

Ράβω το φερμουάρ ουφ τελείωσα με τα ραψίματα .

030

επιλεγμένη εικόνα

 

 

 

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s