ΒΕΛΟΝΙΑ ΦΤΕΡΟ

Η βελονιά φτερό είναι μια από τις εύκολες και αρκετά χρήσιμες βελονιές .Γεμίζουμε με αυτή φύλλα.Πολλές φορές την χρησιμοποιούμε αντί του ανεβατού .Έχει πιο όμορφη απόδοση και φεύγει πιο γρήγορα .Μπορεί να γίνει και σε σχέδια με κοφτό όπου και κει έχουμε πολλές φορές φύλλα .Κεντιέται πάνω σε όλα τα  σταθερά υφάσματα ,λινά ,βαμβακερά ,βαμβακό-λινά .Μπορεί να γίνει με βαμβακάκι Νο 25 ή Νο 30 και μουλινέ .Πάντα ξεκινάμε  από την ίδια κατεύθυνση για όλα τα φύλλα που υπάρχουν και θα γίνουν με αυτή τη βελονιά

Η περιγραφή της βελονιάς θα γίνει πάνω σε ένα κομμάτι υφάσματος που δεν ξέρω αν θα μείνει για σελιδοδείκτης ή για περικάρπιο ,όπως ξεκίνησε .Την τεχνική για τα περικάρπια την διδάχτηκα από την Κ. Άννα Θεοχαράκη .

Κόβω ένα κομμάτι  βαμβακερού υφάσματος 18 χ 15 εκ .Κολλώ αυτοκόλλητη καρίνα  με το σίδερο στη μέσα πλευρά .Η καρίνα 6χ18 εκ και το διπλώνω έτσι που να έχει διαστάσεις 6 χ 18 εκ..Η μια πλευρά έχει την ούγια του υφάσματος

.002

003

Από την Πρακτική του 2002 ,βρέθηκε στα χέρια μου ψάχνοντας για κάτι άλλο , βγάζω πάνω σε ρυζόχαρτο το σχέδιο.

007

 

008

Με την βοήθεια καρμπόν το τυπώνω πάνω στο ύφασμα .Μετρώ ώστε να απέχει το σχέδιο συμμετρικά από τις άκρες .

011

013

Με δίκλωνο  μουλινέ  DMC το Νο 3753 ξεκινώ από την μια μύτη το σχέδιο .Κόβω την κλωστή όσο το άνοιγμα των χεριών μου ,την περνώ διπλή από την βελόνα και σχηματίζω την πρώτη θηλιά.

015

Βγάζω την βελόνα από πάνω και κέντρο αριστερά .Στην άλλη άκρη του σχεδίου δεξιά  μπαίνω από μπροστά και βγαίνω από πίσω και στο κέντρο .

020

Βάζω την βελόνα πάνω από την κλωστή και την βγάζω κάτω και αριστερά  συνεχίζοντας όμοια .Καλό είναι να υπάρχει η γραμμή στο κέντρο σχηματισμένη .

022

Το σχεδιάγραμμα της βελονιάς δεν είναι δικό μου σχέδιο ,από τη Πρακτική  .Δεν είμαι δυστυχώς ούτε γραφίστρια ούτε σχεδιάστρια, μια κεντήστρα μόνο .

βελονιά φτερό

Τα κλαδιά έγιναν με ρίζα και το γύρω γύρω με ανόμοιο φεστόνι .Οι φωτογραφίες δείχνουν να ξεκινώ από την μύτη του φύλλου ,ενώ το τελικό αποτέλεσμα το ανάποδο .Όπως καταλαβαίνετε το ξήλωμα δεν το γλιτώνει κανείς,αν και το μισούμε όλες ,εγώ σίγουρα.

026

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s