ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ

Ένα μπλε μενταγιόν με χρυσαφιές χάντρες το πρώτο κόσμημα για το 2016.Κηρό-κλωστή το υλικό μας και χάντρες. Θέλω 4 κλωστές μήκους 1,60 εκ  κλωστές για το ξεκίνημα.Πλέκω οριζόντια πλέξη σε όλο το κομμάτι. Εκεί που οι σειρές εφάπτονται κρατώ τον οδηγό της δεύτερης σειράς και καβαλά την πρώτη σειρά .Όπου έχω κενό κρατώ τον οδηγό με απόσταση από την πρώτη σειρά .

Πάνω στο κέντρο της μιας κρεμώ με θηλιά και πλαϊνά τις άλλες τρις.

001

Παίρνω την αριστερή κλωστή για οδηγό και πλέκω  με οριζόντια πλέξη όλες τις κλωστές.

004

Όταν φτάσω στην άκρη γυρίζω με οδηγό την ίδια κλωστή. Πλέκω την πρώτη που κρέμεται κλωστή και στην επόμενη κλωστή περνώ χάντρα και μετά την πλέκω με οριζόντια πλέξη.Πλέκω και τις επόμενες κλωστές.

005

007

009

Παίρνω την πρώτη από δεξιά κλωστή για οδηγό και πλέκω οριζόντια.Ξεκινώ να πλέκω ώστε στην αρχή να εφάπτεται η δεύτερη σειρά της πρώτης .Μετά αφήνω τον οδηγό λίγο πιο κάτω για να πάψουν να εφάπτονται.

012

014

Η ίδια κλωστή παραμένει οδηγός.Πλέκω προς την άλλη κατεύθυνση .Περνώ χάντρα στην τελευταία τελευταία κλωστή και μετά πλέκω.

015

017

Με την ίδια κλωστή για οδηγό πλέκω οριζόντια .Στη δεύτερη κλωστή  περνώ χάντρα την πλέκω μετά και όλες τις άλλες κλωστές.

020

Με την ίδια κλωστή για οδηγό πλέκω οριζόντια. Αφήνω απόσταση από την προηγούμενη σειρά.Για να γίνει αυτό κρατώ τον οδηγό λίγο πιο κάτω.Πλέκω προς την άλλη κατεύθυνση την πρώτη κλωστή στη δεύτερη κλωστή περνώ χάντρα κ.ο.κ.

021

023

Πλέκω άλλη μια σειρά οριζόντια και στην τελευταία κλωστή περνώ χάντρα και μετά την πλέκω.

026

Κάνω οδηγό την πρώτη από αριστερά κλωστή και πλέκω μια σειρά να εφάπτεται τις προηγούμενης.

028030

033035

037

039

040

043

Όταν ολοκληρωθεί όλο το σχέδιο με μια χοντρή βελόνα περνώ όλες τις κλωστές από μπροστά προς τα πίσω.

044

Γυρίζω από την ανάποδη το σχέδιο . Πλέκω μαζεύοντας όλες τις κλωστές στο χέρι του οδηγού για να δημιουργήσω μια φούντα και περνώ χάντρες σε διαφορετικά μήκη.

046

Με μια βελόνα χοντρή ,από την καλή πλευρά περνώ δυο κλωστές.Το μήκος των κλωστών μου είναι τέσσερις φορές το μέγεθος που θέλω να έχω.Κάνω διπλούς κόμπους και περνώ μια χάντρα σρο μέσο της απόστασης..Περνώ τις κλωστές από την άλλη άκρη και κάνω μισούς κόμπους.

065

067

Ο μισός κόμπος δουλεύεται έτσι. Κρατώ σταθερή την μια κλωστή και με την άλλη κάνω την κίνηση που φαίνεται στη κάτω εικόνα.

069

Κρατώ σταθερή την άλλη κλωστή και κάνω την ίδια κίνηση με την άλλη.Περνώ όπου θέλω χάντρες. Καλό είναι να μην αφήνω καθόλου τις κλωστές από τα χέρια μου και να δουλεύω από την μια και από την άλλη μεριά.

073

Στο μισό κόμπο δεν μπορεί να κινηθεί η αυξομείωση .Για αυτό το λόγω αφήνω άπλεκτες τις κλωστές και μετά κάνω  διπλούς κόμπους.

075

077

Δουλεύοντας με αυτό τον τρόπο μπορώ να έχω διάφορα μήκη στο μενταγιόν μου

 

 

One response to “ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s