ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

Άλλο ένα λουλούδι με λίγο έντονα χρώματα ,τροπικό λουλούδι ίσως.Διανύω τη φάση να θέλω να φτιάχνω λουλούδια οπότε ακόμα ένα. Με μακραμέ φυσικά και με κηρό-κλωστές. Εδώ το έχω κάνει με δυο χρώματα και με πράσινο στα φύλλα. Συνήθως στο παγκόσμιο χωριό του ίντερνετ το συναντάμε μονόχρωμο. Εκεί οι κλωστές μας έχουν μήκος 2 μ ,στο μονόχρωμο.Εδώ θέλω 5 κλωστές 1,5 μ ένα χρώμα, άλλη μια 1,2 μ άλλο χρώμα και 5 κλωστές 1 μ πράσινες. Ξεκινάμε με σπείρα .

Πάνω σε μια κλωστή μήκους 1,5 μ, στο κέντρο της περνώ με θηλιά τις άλλες 4.

075076

Παίρνω την μια άκρη της πρώτης κλωστής και την κάνω οδηγό.Τυλίγω με οριζόντια πλέξη πρώτη την άλλη της άκρη και μετά τις υπόλοιπες. Κάνω δυο κύκλους με την ίδια κλωστή σαν οδηγό.

078

080

083

Θα αρχίσω να μαζεύω όλες τις κλωστές στο χέρι του οδηγού. Βάζω μια δεύτερη κλωστή και τυλίγω με οριζόντια πλέξη την επόμενη. Μέχρι να τις μαζέψω όλες στο χέρι του οδηγού.

086087

089

Ανάποδα τώρα τυλίγω με οριζόντια πλέξη την ακριανή κλωστή και την αφήνω,με δυο τέτοιες κινήσεις όπως της πρώτης φωτογραφίας. Τυλίγω την επόμενη και την αφήνω, μέχρι να μείνει μια μόνο.

092

094

096

Την κλωστή που έμεινε με μια χοντρή βελόνα την στερεώνω πάνω στη σπείρα.

098

Παίρνω την πρώτη κλωστή που έχω αφήσει πρώτη για οδηγό και τυλίγω πάνω της οριζόντια την επόμενη.

100

Περνώ με αυξομείωση την κλωστή του άλλου χρώματος πάνω στη τρίτη κλωστή και πλέκω με κάθετη πλέξη.

103

104

Μαζεύω πάλι στο χέρι του οδηγού όλες τις κλωστές με τον τρόπο που έχω περιγράψει πιο πάνω.

107

108

Δουλεύω όμοια,αφήνω μια-μια τις κλωστές και στερεώνω.

111

122

116

118119

 

122

124

126

Εδώ τελειώνω το λουλούδι και θα ξεκινήσω τα φύλλα. Μαζεύω όμοια τις κλωστές και αφού τις αφήσω τις κόβω και τις καίω ,από την πίσω μεριά,εκτός από δύο.

130

Πάνω στις δυο που τις έχω περάσει στο λουλούδι και τις έχω τεντώσει με καρφίτσα, κρεμώ τις πράσινες. Με θηλιά και πλαϊνά το κρέμασμα.131

133

Όταν κρεμάσω όλες τις πράσινες κάνω δυο απλούς κόμπους στις μπλέ κλωστές τις κόβω , τις καίω και τις κολλάω από την πίσω μεριά.

136

Γυρίζω από την καλή μεριά το λουλούδι και κάνω τα φυλλαράκια.Αν δεν έχει ξανακάνει κάποιος καλό είναι να δει την ανάρτηση με το αλεξανδρινό ή τα φυλλαράκια.

Οδηγός η πρώτη αριστερή κλωστή ,σταθερή δηλαδή και πάνω από τις άλλες κλωστές.Πλέκω με οριζόντια πλέξη όλες τις κλωστές.

138

Αφήνω την πρώτη από αριστερά κλωστή και παίρνω την επόμενη για οδηγό. Πλέκω οριζόντια όλες τις υπόλοιπες.

139

Με τον ίδιο τρόπο αφήνω 7 κλωστές.

141

Γυρίζω με την πρώτη από δεξιά κλωστή για οδηγό.Πλέκω οριζόντια πλέξη και τυλίγω τις δυο κλωστές,τις δικές της.Κάθε σειρά που κάνω παίρνω και μια από τις κλωστές που είχα αφήσει.Οδηγός η πρώτη από δεξιά και παίρνω και μια κλωστή μέχρι να τις πάρω όλες.

144

Αφήνω δυο κλωστές και κάνω ένα μικρότερο φυλλαράκι.Εδώ φροντίζω να αφήσω τις μικρότερες κλωστές. Πλέκω όμοια σχηματίζω και ένα τρίτο φυλλαράκι .Στερεώνω πάνω στο λουλούδι την κοντινότερη κλωστή.Κόβω καίω και κολλάω τις κλωστές που έμειναν στο τέλος .146

148

2016-04-03 14.43.32

 

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s