ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ Η ΤΟ ΛΑΙΜΟ

Για το χέρι ή το λαιμό η επόμενη κατασκευή .Με μακραμέ και με κεντρικό θέμα το ματάκι.Αν και πολύ-φορεμένο πάντα καταφέρνει να κλέβει τις εντυπώσεις.Ματάκι και μισός κόμπος. Μια μαύρη κλωστή μήκους 2,5 μ ,μια άσπρη 3,5 μ για όλο το βραχιόλι. Άλλες δύο άσπρες 60 εκ και 50 εκ ,μία μαύρη 40 εκ , δυο γαλάζιες 30 εκ και 20 εκ.και μια μαύρη 1,50 εκ.

Παίρνω τις δυο μεγάλες κλωστές και βρίσκω την μέση τους.009

Κάνω 4 εκ με μισό κόμπο.Κρατώ σταθερή την μαύρη,  την άσπρη την βάζω πάνω από την μαύρη   και  περνώ την άκρη της  ανάμεσα  από τις δυο κλωστές.

011

Σταθερή η άσπρη και κάνω όμοια από την άλλη μεριά . 013

Πλέκω έτσι συνολικά,από τις δυο πλευρές , 8 εκ. Ενώνω με κόμπο τις δυο μαύρες και ξεκινώ το ματάκι.

016

017

Περνώ  την μαύρη μήκους 1.50 εκ πάνω στην αριστερή κλωστή με αυξομείωση.

020

022

Ανεβάζω την μαύρη που ένωσα επάνω.Πάνω της τυλίγω με οριζόντια πλέξη την μια από τις άσπρες.

024

Πλέκω κάθετα την μαύρη που ένωσα πάνω στην δεξιά μαύρη κλωστή,βρίσκεται έξω από την κατασκευή μου.Αλλάζω χέρια  από πάνω η μεγάλη ,εδώ , κλωστή από κάτω η κλωστή μήκους 1,5 μ .Κάνω κάθετη πλέξη .

026

Άλλη μια κάθετη για να βρεθεί προς τα μέσα η κλωστή μου, τυλίγω οριζόντια και την άλλη άσπρη. Αν κάποιος δεν έχει κάνει άλλη φορά ματάκι καλό είναι να πάει στην αντίστοιχη ανάρτηση .

028

Tυλίγω κάθετα την μαύρη κλωστή ,δύο φορές.Μια προς τα αριστερά και μια προς τα δεξιά.Με οδηγό αυτή την κλωστή κάνω οριζόντια πλέξη.Τυλίγω πρώτα την άσπρη που κρέμεται ,προσθέτω με θηλιά μια άλλη άσπρη και τέλος τυλίγω και την άλλη άσπρη.

029

Στις μονές σειρές του ματιού προσθέτω καινούργιες κλωστές μςε θηλιά .Στις ζυγιές σειρές τις πλέκω οριζόντια.Αυτά τα κάνω μέχρι την μέση του ματιού.

032

Προσθέτω την μαύρη κλωστή και στην επόμενη σειρά τις πλέκω.Μετά προσθέτω στο κέντρο τις δυο θαλασσί μ,ια κάθε φορά στο κέντρο.

035

036

039

Έχω φτάσει στο κέντρο του ματιού μου.Αρχίζω να μειώνω αφήνοντας σε ΚΑΘΕ σειρά και μια κλωστή από το κέντρο.Την περνάω από την κάτω μεριά .041

 

043

044

047

049

050

052

Κάνω ένα κόμπο στις δυο μαύρες κλωστές,τις αρχικές .Παίρνω και τις δυο άσπρες τις αρχικές και κάνω μισό κόμπο συνέχεια.Πλέκω από την κάθε μεριά 30 εκ ή ανάλογα τον καρπό μου .Αν το θέλω για το λαιμό υπολογίζω τι μήκος θέλω .Κάνω αυξομείωση με τον διπλό κόμπο. Κόβω καίω και κολλάω τις κλωστές που έχω πίσω από το ματάκι

Για το χέρι

054

Για το λαιμό 005

Για το λαιμό περνώ χάντρες στην αρχή .

 

 

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s