ΔΙΠΛΟΙ ΚΟΜΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Ο διπλός κόμπος μια πολύ χρησιμοποιημένη εφαρμογή στο μακραμέ. Για τους μη γνώστες ,μακραμέ είναι μόνο αυτό   .Εδώ λοιπόν θα κάνουμε ένα βραχιόλι με διπλούς κόμπους και ρόμβο στο κέντρο. Διπλοί κόμποι και οριζόντια πλέξη . Κηρό-κλωστές  το υλικό μου 6 κλωστές 1,80 μ,χάντρες με τρύπα που να περνούν δυο κλωστές.

Πάνω στο κέντρο της μιας κλωστής περνώ με αυξομείωση τις υπόλοιπες  κλωστές ,αφού τις κόψω στη μέση .Τις κλωστές που περνώ με αυξομείωση αφήνω 15 εκ από την πάνω μεριά για το κούμπωμα .

002-small

003-small

006-small

008-small

Με οδηγό την τελευταία κλωστή κάνω οριζόντια πλέξη .Πάνω  ο οδηγός και από κάτω όλες οι κλωστές.Τυλίγω πρώτα την κοντινότερη κλωστή.Κάνω άλλες δυο σειρές οριζόντιας πλέξης με την ίδια κλωστή για οδηγό.Για να εφάπτονται οι σειρές ο οδηγός μου καβαλάει την προηγούμενη σειρά όπως τον κρατάω.

010-small

011-small

Χωρίζω σε τετράδες τις κλωστές μου. Θα κάνω 3 διπλούς κόμπους με κάθε τετράδα. Όπως έχει μάθει ο καθένας να κάνει.Θα περιγράψω το τρόπο που  χρησιμοποιώ.

014-small

Κρατώ τις δυο κεντρικές κλωστές σταθερές. Η αριστερή κλωστή πάνω από τις κεντρικές. Η δεξιά πάνω από την αριστερή ,κάτω από τις κεντρικές και ανάμεσα από τις κεντρικές και την αριστερή.

015-small

Η δεύτερη κίνηση η αριστερή κάτω από τις κεντρικές ,την βάζω με στυλ πάνω από την δεξιά.Παίρνω την δεξιά πάνω από τις κεντρικές και κάτω από την αριστερή . Κάνω έτσι 3 διπλούς κόμπους.

15-%ce%b2

Στην επόμενη σειρά αφήνω 2 κλωστές αριστερά και 2 κλωστές δεξιά έξω .Μένουν 2 τετράδες .Στην κάθε τετράδα κάνω την πρώτη κίνηση ,περνώ χάντρα στις δυο κεντρικές και κάνω και την δεύτερη κίνηση μετά.

016-small

Στην επόμενη σειρά κατεβάζω τις κλωστές και κάνω 3 διπλούς κόμπους με χάντρα στη μέση .Συνεχίζω μια σειρά με 2 διπλούς κόμπους και μετά άλλη μια σειρά με 3 διπλούς κόμπους.

021-small

023-small

Κάνω 3 σειρές οριζόντιας πλέξης με οδηγό αυτή τη φορά την πρώτη αριστερή κλωστή.

024-small

026-small

Χωρίζω τις κλωστές στη μέση.Οδηγός η 7η κλωστή .Πλέκω τις 6 αριστερές κλωστές.Δεν πλέκω με την σειρά τις από κάτω κλωστές. Ξεκινώ να πλέκω πρώτα την τελευταία κλωστή ,μετά την πιο τελευταία κοκ.

028-small

030-small

Κάνω το ίδιο και από την άλλη μεριά .Οδηγός εδώ η κλωστή που τυλίχτηκε πρώτη δηλ η 6 η. Περνώ χάντρα στις δυο κεντρικές κλωστές. Παίρνω για οδηγό  την τρίτη κλωστή από το κέντρο και από τις δυο μεριές.

033-small

034-small

Ενώνω τους δυο οδηγούς.Κάνω όμοια και στις άλλες κλωστές.Σχηματίζω 4 μικρούς ρόμβους.

036-small

038-small

040-small

042-small

Με οδηγό την 6η κλωστή ξεκινώ οριζόντια πλέξη.Για πιο εύκολα τοποθετώ τις κλωστές για να έρθουν όμοια όπως στη πάνω μεριά του ρόμβου.

045-small

046-small

Κάνω 3 σειρές οριζόντιας πλέξης .Επαναλαμβάνω το πάνω κομμάτι με τους διπλούς κόμπους.

048-small

051-small

052-small

Σχηματίζω μια μύτη με τις κλωστές που άφησα στην αρχή με αυξομείωση.Ξεκινώ από το κέντρο πλέκοντας τις δυο κεντρικές.Συνεχίζω μια από δεξιά και μια από αριστερά και ενώνω στη μέση τους οδηγούς.

055-small

057-small

059-small

Κλείνω με διπλούς κόμπους το βραχιόλι.

060-small

065-small

Θα μπορούσα να κάνω μόνο διπλούς κόμπους χωρίς τις οριζόντιες σειρές, επίσης χωρίς το ρόμβο .Μπορώ με την ίδια ιδέα να βγάλω 3 διαφορετικά βραχιόλια.

2 responses to “ΔΙΠΛΟΙ ΚΟΜΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s