ΛΟΥΛΟΥΔΙ

Άνοιξη με λίγο παραπάνω κρύο φέτος ,αλλά τα λουλουδάκια στις θέσεις τους να ομορφαίνουν το  χώρο ,για όσους μπορούν και βλέπουν τις μικρές ομορφιές της καθημερινότητας. Ένα λουλούδι και από δω ,με μακραμέ .Θα κρατήσει λίγο παραπάνω από τα αληθινά .

Θέλω 30 κλωστές μήκους 45 εκ .Εδώ μονόχρωμο ,αν θέλει κάποιος ας δοκιμάσει και με παραπάνω χρώματα.Χάντρες ,περνά μια κλωστή  από μέσα τους.Αν το χρησιμοποιήσω για κολιέ τότε θέλω ανάλογα με το μήκος που επιθυμώ 2 κλωστές,εδώ  80 εκ. Μπορώ να φτιάξω διάφορα σχέδια για αλυσίδα.Συνήθως λόγω έλλειψης χρόνου διαλέγω απλές κλωστές για αλυσίδα .Οριζόντια η πλέξη για όλο το λουλούδι .

Στη μέση της μιας κλωστής περνώ μια χάντρα και στερεώνω με καρφίτσες.

007 (Small)

Πάνω στη διπλή κλωστή περνώ με αυξομείωση τις υπόλοιπες 5 κλωστές. Οι κλωστές μου μπαίνουν έτσι ώστε να είναι στη μέση της αρχικής κλωστής .

009 (Small)

011 (Small)

012 (Small)

015 (Small)

Παίρνω  την δεύτερη κλωστή για οδηγό και τυλίγω με οριζόντια πλέξη την πρώτη. Κάνω το ίδιο και με την τρίτη .Τυλίγω πάνω της οριζόντια τις δυο πρώτες .Κάνω οριζόντια πλέξη σε όλες τις κλωστές από κάθε μεριά.

017 (Small)

019 (Small)

021 (Small)

025 (Small)

031 (Small)

Παίρνω την δεξιά κεντρική κλωστή και την κάνω οδηγό για τις 6 κλωστές από αριστερά.

032 (Small)

Με την έβδομη  κλωστή από αριστερά  πλέκω οριζόντια τις 5 κλωστές δεξιά .

036 (Small)

Κάνω έτσι άλλες 3 σειρές ,πλέκοντας μια από αριστερά και μια από δεξιά.Όταν τελειώνετε και τις δυο μεριά θα ελέγχεται να είναι ίδιες οι κλωστές που τυλίξατε δηλαδή 5 κλωστές και 1 οδηγός 6 κλωστές από κάθε μεριά.

041 (Small)

045 (Small)

Συνεχίζω να πλέκω όμοια από το κέντρο ,μόνο που αφήνω την τελευταία κλωστή χωρίς να την πλέκω από κάθε μεριά.Έτσι φτάνω να μείνω με 2 κλωστές .

049 (Small)

050 (Small)

054 (Small)

Παίρνω την αριστερή για οδηγό και τυλίγω τις 5 κλωστές από κείνη την μεριά.Το ίδιο κάνω και με την τελευταία δεξιά κλωστή.Ενώνω στο κέντρο.

055 (Small)

057 (Small)Κάνω μια δεύτερη σειρά όμοια.Φτιάχνω έτσι άλλα 3 πέταλα.

060 (Small)

Στο πέμπτο πέταλο περνώ από την αρχική κλωστή τις κλωστές που θα χρησιμοποιήσω για αλυσίδα .Από κει και κάτω πλέκω όμοια.

066 (Small)

Στο κέντρο με μια από τις κλωστές που άφησα κάνω οριζόντια πλέξη και τυλίγω πάνω τις τις υπόλοιπες ενώνοντας τα πέταλα στο κέντρο.Καίω και κολλώ μεταξύ τους τα πέταλα. Στις κλωστές που έχω στο κέντρο περνώ χάντρες και τις στερεώνω όπως επιθυμώ ,εδώ τις κόλλησα πίσω από τα πέταλα τις άκρες τους.

Κάνω αυξομείωση με διπλό κόμπο για την αλυσίδα .

068 (Small)

085 (Small)

Μπορεί το ίδιο σχέδιο να γίνει με περισσότερες σειρές το κάθε πέταλο ,εκεί αυξάνω το μήκος τις κάθε κλωστής.Επίσης το κάθε λουλούδι μπορεί να έχει παραπάνω πέταλα.Μπορώ τέλος στο κέντρο να κάνω με άλλο χρώμα μικρότερα πέταλα για να έχω διχρωμία .

 

 

 

Advertisements

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s