ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΜΟ

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων  η επόμενη μεγάλη γιορτή ,καταναλωτική περισσότερο, η επόμενη του Αγίου Βαλεντίνου σε λίγο. Καρδούλες λοιπόν με κάθε είδος τέχνης και τεχνικής θα γεμίσουν τις βιτρίνες των μαγαζιών. Πολλά άτομα αυτή την εποχή βγάζουν τα προς το ζην ή καλύπτουν τα δωράκια τους με κατασκευές μακραμέ.Έτσι λοιπόν μια καρδιά για το λαιμό.

Κηρό-κλωστή  και συνθετική ή πολύ-εστερική κλωστή τα υλικά μας.Αρκεί οι κλωστές μας να έχουν το ίδιο πάχος. Μια κλωστή μήκους 90 εκ χρυσαφιά , μια άλλη χρυσαφιά 1,5 μ και 5 κόκκινες κλωστές 50 εκ.Μπορεί να γίνει και με βαμβακερές κλωστές.

Πάνω στην κλωστή των 90 εκ που  έχω βάλει την μια άκρη της πάνω στην άλλη ,για να μπορεί να ανοίγω-κλείνει και να περνά από το κεφάλι,περνώ με θηλιά και πλαϊνά τις άλλες 5

012

014

015

017019

Παίρνω μια κλωστή χρυσαφιά και την στερεώνω με αυξομείωση στην πρώτη από αριστερά, κόκκινη κλωστή.

023

024

Ανεβάζω πάνω τις δυο θηλιές που έκανα και στερέωσα την κλωστή. Ξεκινώ να κάνω κάθετη πλέξη.Οδηγός η κάθε μια κόκκινη κλωστή.Την κρατώ σταθερή και από κάτω περνώ την χρυσαφιά και κάνω δυο τυλίγματα ή δυο 4 όπως συνηθίζουμε να λέμε ,μιας και οι δυο κλωστές σχηματίζουν τον αριθμό 4.Από την σωστή ή την ανάποδη μεριά .Πλέκω δυο σειρές κάθετης πλέξης.

028

029

031

Πλέκω δυο κλωστές κάθετη πλέξη.Κάνω οδηγό την χρυσαφιά κλωστή και πλέκω οριζόντια άλλες δυο κόκκινες πάνω της.Δύο κάθετη πλέξη,δύο οριζόντια ,δυο κάθετη.

033

036

037

039

Μια κάθετη πλέξη ,όλες οι υπόλοιπες εκτός της τελευταίας οριζόντια και κλείνω με κάθετη.

041

Μια όμοια σειρά.

044

Δύο κάθετες από δεξιά και αριστερά και οι υπόλοιπες οριζόντια πλέξη.

045

Τρις κάθετες από δεξιά και αριστερά και οι άλλες οριζόντια.

047

Τέσσερις κάθετες δεξιά και αριστερά και δυο οριζόντια στο κέντρο.

050

Δυο σειρές με κάθετη πλέξη και μια οριζόντια και τελείωσα.

051

054

056

Κάνω μια μικρή φούντα με τις κλωστές που κρέμονται και τις κόβω σε όποιο μήκος θέλω .Θα μπορούσα να τις αφήσω και ελεύθερες ή να τις κάψω και να τις κολλήσω πίσω.

057

Περνώ χάντρες όπου επιθυμώ.

2016-01-22 12.01.32

Καλό βέβαια είναι να αγαπάμε και να είμαστε ερωτευμένοι κάθε μέρα και όχι επετειακά μια φορά το χρόνο

 

 

 

 

6 responses to “ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΜΟ

  1. Οι οδηγίες σου υπέροχες και κατανοητές. Θα το προσπαθήσω .Να είσαι καλά και συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία προταση σου.
    Να έχεις μια υπέροχη μερα.
    Φιλιά
    Μαρία

    • Να είσαι καλά Μαρία και χαίρομαι που είναι κατανοητές οι οδηγίες. Πάντα έχω μικρές αμφιβολίες για την κατανόηση. Άλλο πράγμα η ζωντανή διδασκαλία και άλλο ο γραπτός λόγος

  2. Χρυσάνθη το έκανα το κρεμαστό με την καρδιά. Οπως και το δικό σου σχημάτισα φούντα στο τέλος αλλά του πρόσθεσα και χάντρες. Εγινε υπέροχο!!!!!! Να είσαι πάντα καλά.
    Φιλιά
    Μαρία

    • Μπράβο Μαρία στείλε και φωτογ αν θέλεις να την ανεβάσω οι μικροδιαφορές κάνουν την απίστευτη ποικιλία στο μακραμέ

Αφήστε το σχόλιο σας